- > 학과소개
- > 교수진
교수진
노준희 교수의 전화번호, 연구실위치, 전자우편, 연구분야, 학력및경력사항, 연구논문 및 저서에 대한 정보 제공
노준희 |
전화번호 |
062-360-5919 |
연 구 실 |
A동 418호 |
전자우편 |
junheeno@songwon.ac.kr |
연구분야 |
식품학, 조리원리, 영양학 |
학력사항
- 전남대학교 식품영양학과 학사
- 전남대학교 식품영양학과 석사
- 전남대학교 식품영양학과 박사
경력사항
- 동강대학교 호텔조리영양학부 시간강사 (2015-2016)
- 순천향대학교 식품영양학과 시간강사 (2016-2019)
- 전남대학교 식품영양학과 시간강사 (2017-2019)
- 전남대학교 산학협력단 연구원 (2017-2018)
- 서울대학교 식품바이오융합연구소 연구원 (2019)
연구논문
- Preparation and characteristics of octenyl succinic anhydride-modified partial waxy rice starches and encapsulated paprika pigment powder (Food Chemistry, 2019)
- Properties and Digestibility of Octenyl Succinic Anhydride-Modified Japonica-Type Waxy (Molecules, 2019)
- Effects of newly developed waxy rice flour on the quality characteristics and oxidative stability of Korean traditional fried cookie, Yakgwa (Food Science and Biotechonology, 2018)
- Textural character of sweet potato root of Korean cultivars in relation to chemical constituents and their properties (Food Science and Biotechonology, 2018)
- Acrylamide content and quality characteristics of sweet potato chips using different cultivars (Korean Journal of Food Science Technology, 2018)
- 한국산 품종으로부터 분리한 고구마 전분 겔의 저장 중 미세구조, 텍스처 및 리올리지 특성 (한국식품조리과학회지, 2018)
- Physicochemical, pasting, and emulsification properties of octenyl succinic anhydride modified waxy rice starch (Korean Journal of Food Science Technology, 2017)
- 클로로필 색이 안정화된 새싹보리분말을 첨가한 전통 발효 기정떡의 색소 안정성 (한국식품조리과학회지, 2017)
- 아밀로스 함량이 다른 쌀 전분으로 산 가수분해 처리된 입자의 형태적 및 열적 특성 (한국식품조리과학회지, 2017)
- Textural Properties of Mung Bean Starch Gels Prepared from Whole Seeds (Food Science and Biotechonology, 2016)
- Anti-oxidant Activities of Mung Bean Starch and Starch Gels Prepared from Whole and Hulled Seeds (Food Science and Biotechonology, 2016)
특허사항
- 안정화된 천연 식용색소 (출원, 2018)
- 저항전분 나노입자의 제조 방법 (등록, 2019)
- 고구마 펄의 제조 방법 (등록, 2019)